пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Spudnik Reverb Amp (частина 3)

<<Друга частина

    Протягом кількох років користування своїм гітарним підсилювачем "Spudnik Reverb Amp" я вносив у конструкцію деякі вдосконалення. Внаслідок цього його звучання не залишилось без змін.


    Здебільшого зазнав реконструкції канал реверберації. Пружинний ревербератор (reverb pan) моделі 2EB2C1B я вже не використовую, його замінив 4AB3C1B, чи трипружинний 9AB1C1B (в залежності від вимог до звучання). Звісно, жоден з них в корпусі підсилювача не помістився би, тому тепер ревербератор встановлений в кабінеті з гучномовцями і під'єднується RCA роз'ємами.


    Таке рішення розташування ревербератора набагато ефективніше стосовно запобігання шуму від трансформаторів живлення підсилювача. Тепер я можу встановити максимальний level реверберації без остраху, що вихідний перетворювач ревербератора "зловить" 50гц.

    Вихідний трансформатор ТВ-2Ш-2 драйвера ревербератора, звісно, довелось замінити. Як переробити трансформатори ТВ-2Ш-2, ТВЗ-1-9 та ін. для потрібного вихідного імпедансу викладено у статті "Необмежене застосування ТВЗ-1-9, ТВ-2Ш-2".

    Для повного контролю реверберації в схему був доданий регулятор тембру - мабуть єдине чого не вистачало в попередній схемі. Потенціометр "Reverb Tone" встановити на передню панель підсилювача не було можливості, тому він розташований на верхній частині шасі (часто ним не доводиться користуватись).


    Невелика плата темброблока реверберації закріплена на цьому ж потенціометрі.


    Усі світлодіоди перенесені в один бік, подалі від компонентів підсилювача. Це дозволило набагато скоротити довжину дротів йдучіх до світлодіодів.


    Такі зміни повністю позбавили підсилювач від будь-яких фонових наведень незалежно від положень ручок потенціометрів.


    Також були змінені номінали деяких деталей (див. схему):

Немає коментарів:

Дописати коментар